Nieuwe loswal in het Noordzeekanaal

Voor onze hoofdlocatie De Vouw wordt een nieuwe loswal in het Noordzeekanaal gerealiseerd. Vanaf september 2017 werd gestart met de voorbereidingen voor het verschuiven van een deel van de Nauernaseweg. Op 9 november 2017 werd de eerste paal in de grond geschroefd. Met deze loswal realiseert Afvalzorg een mooie en duurzame oplossing waarmee belasting van de wegen en de omgeving wordt beperkt. Na de zomer van 2018 wordt de loswal in gebruik genomen. 

De oude Nauernaseweg is in eerste instantie verschoven om ruimte te maken voor de nieuwe loswal. Op de plaats van de oude Nauernaseweg is een damwand geplaatst en wordt de loswal aangelegd. Een viaduct over de Nauernaseweg verbindt de loswal met het bedrijfsterrein waar afvalstromen worden gerecycled.

Landschappelijke inpasbaarheid

Bij de nieuwe loswal kunnen schepen tot 135 meter grotere hoeveelheden afvalstromen via het water aanvoeren. Met de komst van de nieuwe loswal wordt de huidige loswal in zijkanaal D opgeheven. In overleg met de gemeente Zaanstad is veel aandacht besteed aan de landschappelijke inpasbaarheid van het viaduct.

Uitvoering

Aannemerscombinatie Mobilis-Van den Biggelaar is verantwoordelijk voor de bouw van het viaduct en de loswal en voor de verlegging van de weg. Na oplevering zal de combinatie gedurende 10 jaar verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de loswal en het viaduct.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.