Opwerken van bodemas

Sinds januari 2017 be- en verwerkt de combinatie VOF Rock Solid Afvalzorg grondstoffen uit het bodemas van AEB. In een periode van ruim twee jaar wordt er circa 800.000 ton ruw bodemas opgewerkt.

Een deel van de 800.000 ton AEC-bodemas bewerkt Afvalzorg samen met Rock Solid tot IBC-bouwstof. Afvalzorg vervoert de IBC-bouwstof bijvoorbeeld per as naar project Het Groene Schip waar het vervolgens wordt toegepast. Vanaf locatie Nauerna gaan er ook schepen met opgewerkt bodemas naar de haven van Meppel. Na overslag rijden vrachtwagens het materiaal naar de VAMberg van Attero in Wijster met als doel om het toe te passen in Het Dak van Drenthe. Afvalzorg zorgt voor het acquireren, de opwerking en het transport van het grootste deel van de bodemassen. Tevens zal Afvalzorg blijven adviseren bij de verdere landschappelijke inpassing van de VAMberg.

Het andere deel van de bodemas wordt conform de Green Deal Bodemassen bewerkt tot een vrij toepasbare bouwstof. De bodemas wordt hiervoor opgewerkt tot een vormgegeven bouwstof die toegepast kan worden als betonachtige fundering.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.