Reductie van onze impact op het milieu

Op alle locaties blijven we innoveren en doen we er alles aan om onze impact op het milieu te beperken. In ons Meerjarenprogramma Energie (MJP-E) hebben we een ambitieuze doelstelling geformuleerd. We spannen ons maximaal in om onze stortgasemissies te minimaliseren, duurzame energie op te wekken, energie te besparen en waar mogelijk afvalwater te zuiveren.

CO2-footprint wordt kleiner

We willen dat de totale CO2-emissie van Afvalzorg in 2020 met 75% gereduceerd is ten opzichte van het referentiejaar 2005. Deze emissiereductiedoelstelling willen we spiegelen aan de lopende nationale en internationale emissiereductiedoelstellingen. We hebben ons emissiereferentiejaar daarom gewijzigd van 2008 naar 2005. Zo sluit het aan bij de Nederlandse doelstellingen en de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Onze broeikasgassen hebben we in 2017 flink weten te verminderen. Ten opzichte van 2005 gaat het inmiddels om een reductie van de CO2-uitstoot met maar liefst 59%. De CO2-besparing in 2017 is vergelijkbaar met 8.500.000 verreden autokilometers.

Gas- en elektriciteitsverbruik

Stortgas is zeer bruikbaar voor warmteproductie. In 2017 hebben we 19,079 GJ warmte opgewekt uit stortgas. Op De Liede zien we een stijging in het elektriciteitsverbruik in 2017. Dat komt door de ingebruikname van de elektrische trommelzeef op die locatie. Hier wordt groene stroom voor gebruikt.

Opwekken van duurzame energie in de lift

Op onze locatie Braambergen en op Vlagheide wekken we groene stroom op. Op Braambergen is de energievoorziening genoeg voor 155 huishoudens en op Vlagheide zelfs voor 400 huishoudens. We timmeren eveneens hard aan de weg op het gebied van zonne-energie. Het zonnepark op onze locatie Wieringermeer dat in aanbouw is, is daar het grootste voorbeeld van, maar we denken ook aan zonnedaken, zoals op onze locatie Belvédère Maastricht.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.