Duurzaam inzetbaar personeel

Afvalzorg doet alles aan de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. We kunnen met trots zeggen dat het verzuimpercentage in 2017 wederom erg laag was. Met 2,74% is het ruim lager dan het verzuimpercentage van 5,5% in de afval- en milieusector. In 2017 steeg het aantal medewerkers naar 102.

Gezondheid en vitaliteit

Onze operationele medewerkers worden jaarlijks medisch gekeurd door een onafhankelijke arbodienst. Afvalzorg biedt alle medewerkers bovendien eveneens aan om deel te nemen aan een BMI Contest. Medewerkers die hier aan deelnemen kunnen externe begeleiding en advies krijgen. In 2017 hebben 56 medewerkers deelgenomen aan de BMI Contest en hebben ze een totaal gewichtsverlies bereikt van 137 kilo.

Dynamisch werken ingevoerd

Het Nieuwe Gezonde Werken dat in 2016 geïntroduceerd werd, is in 2017 officieel opgenomen in het beleid van Afvalzorg. Er zijn onder andere sta-werk- en vergaderplekken gecreëerd en we stimuleren de medewerkers om dynamisch actiever te gaan werken. Persoonlijke vitaliteit vinden we belangrijk. Afvalzorg wil dat alle medewerkers gezond en vitaal hun pensioen halen.

Mentale fitheid

We richten ons ook op talentontwikkeling en kijken samen met de medewerkers naar werk dat aansluit bij hun persoonlijke talenten en drijfveren. Voor talentontwikkeling en kennisverbreding wordt jaarlijks tussen de 0,8% en 1,5% van de loonsom gereserveerd.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.