Een stabiele koers

Afvalzorg vaart al jaren dezelfde stabiele koers. In 2017 is besloten om deze koers in beeld te vatten.

Het schip dat een vaste koers vaart in het midden van het beeld stelt Afvalzorg voor. De eilandjes in de oceaan zijn de kansen die Afvalzorg tegenkomt. Een aantal hebben scherpe rotspunten, de bedreigingen. Op het degelijke schip is veel ruimte voor een diversiteit aan activiteiten. De helikopter die erboven vliegt, houdt de omgeving in de gaten en kijkt vooruit naar wat er in het verschiet ligt. Vóór het schip uit vaart een verkenningsbootje. Samen met de helikopter zorgen de verkenners ervoor dat bedreigingen op tijd worden opgemerkt en adviseren ze welke kansen meerwaarde hebben voor Afvalzorg.

De activiteiten aan boord:

 • Marktleider storten
  Afvalzorg wil de partij blijven die voorop loopt bij nieuwe technische, innovatieve en duurzame ontwikkelingen op het gebied van storten, stortplaatsbeheer en functionele eindbestemmingen en bij het vernieuwen van alle regelgeving die betrekking heeft op stortplaatsen en nazorg.
 • Portfolio van activiteiten
  Het locatienetwerk van Afvalzorg wordt naast storten steeds meer gebruikt voor andere activiteiten. Vaak in samenwerking met partners, maar ook zelfstandig. Er wordt continu gezocht naar verbreding van het portfolio door het toevoegen van innovatieve recyclingprocessen met groeipotentieel.
 • Expertise
  We hebben zeer veel kennis over het beheren en de mogelijkheden van (voormalige) stortplaatsen. Deze kennis benutten we op onze eigen locaties en op locaties van derden. Maar ook in het buitenland, met name op het gebied van stortgas. Uniek is het feit dat we naast kennis ook bouw- en afvalstoffen kunnen leveren. Daarnaast worden we steeds meer een specialist op het gebied van grootschalige werken met bouwstoffen. We zijn in staat om zo’n project van idee tot realisatie uit te voeren.
 • Duurzaam Stortbeheer
  Dit staat voor het experiment Duurzaam Stortbeheer dat wordt uitgevoerd op twee locaties van Afvalzorg en een van Attero. Bij dit 10-jarige experiment wordt geforceerd water en lucht in de stortplaats gebracht om de afbraak te versnellen. Als dit experiment slaagt, levert dat veel kennis op voor een duurzame toekomst. Deze ontwikkeling wordt overal ter wereld met veel interesse gevolgd.

De boot wordt bestuurt door de directie, de RvC, de aandeelhouders en de klant! De RvC en de aandeelhouders houden in de gaten of de uitgezette koers wordt gevolgd en kijken met de directie of de koers nog past bij het bedrijf. Omdat de klant koning is bij Afvalzorg, houden we ook rekening met de wensen van de klant.

Tenslotte zijn er de bootjes, de collegabedrijven, die in het kielzog meevaren en het schip nauwlettend volgen. Afvalzorg vindt het belangrijk om bedrijven uit de branche, overheden en de afvalbranche mee te nemen in innovaties om draagvlak te creëren. Draagvlak is noodzakelijk om nieuwe ontwikkelingen uiteindelijk in wet- en regelgeving verankerd te krijgen.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.