Overal in Nederland starten jonge ondernemers met nieuwe ideeën voor een circulaire economie. De overgang van de opstartfase (labschaal) naar de productiefase (scale-up) is voor hen vaak lastig. Afvalzorg biedt uitkomst met locaties die van alle gemakken zijn voorzien en waar jonge bedrijven hun circulaire concept snel in de praktijk kunnen brengen, de zogenaamde circulaire proeftuinen.

Afvalzorg is bezig met activiteiten waarmee de grondstoffenkringloop kan worden gesloten. In 2017 is besloten om ook derden te faciliteren om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.  We willen niet alleen zelf circulair en duurzaam bezig zijn, maar ook anderen de mogelijkheid bieden om ideeën van tekentafel te kunnen testen tot het in de praktijk brengen ervan. Dit doen we door fysieke ruimte te faciliteren op de locaties Zeeasterweg en Nauerna. Binnen de milieuvergunningen van Afvalzorg kunnen “start-ups” en “scale-ups” een stukje terrein en een aantal faciliteiten gebruiken om de ideeën in de praktijk te testen. Zo ontstaat er een wederzijdse synergie op het gebied van duurzame ontwikkeling. Afvalzorg is onder andere betrokken bij circulaire evenementen in Flevoland en Noord-Holland.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.