In de Westzanerpolder in het zuidelijke deel van Westzaan werd een dijkverlegging gerealiseerd en een deel van het werkterrein verhoogd, om het uiteindelijk geschikt te maken als bedrijfsterrein. In 2017 verzorgde Afvalzorg samen met Grondbalans de acquisitie en acceptatie van herbruikbare grond voor deze dijkverlegging in opdracht van FL Liebregts B.V.

Bij deze grootschalige bodemtoepassing werd in totaal ruim 300.000 m3 hergebruikgrond toegepast van maximaal klasse industrie volgens het Besluit bodemkwaliteit. Met de hergebruikgrond werd een nieuwe binnendijkse kering gerealiseerd. De grond werd gebruikt om een deel van het terrein gelegen tussen de bestaande kering langs het Noordzeekanaal en de gerealiseerde kering na een zettingsperiode op te hogen.

Het project werd binnen het jaar afgerond. We zijn trots op dit mooie resultaat. Het terrein zal nu verder worden ontwikkeld  tot bedrijvenpark Westzanerpolder Zaanstad.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.