Plan Groenewoud is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren vrijgegeven voor inspraak. Als de raadscommissie instemt met het voorstel op 12 juni, dan zal het plan nog voor de zomer ter inzage worden gelegd.

In het plan wordt de verontreinigde locatie Groenewoud gesaneerd en heringericht als agrarisch/recreatief gebied. In de omliggende polder wordt nieuwe en betere natuur gerealiseerd in combinatie met maximaal 39 waterwoningen. De stortplaats heeft in totaal een oppervlakte van 30ha.

Het project

In de gemeente Wijdemeren ligt de voormalige stortplaats Groenewoud. Sanering is noodzakelijk omdat het al jaren een probleem vormt voor milieu en omgeving. Het saneren, herinrichten en de realisatie van nieuwe natuur wordt bekostigd door middel van de realisatie van waterwoningen. Bij de uitwerking van het plan werken we nauw samen met de Gemeente Wijdemeren, DLG, de provincie Noord-Holland en Natuurmonumenten. Ook omwonenden zijn nauw betrokken bij het masterplan.

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Wijdemeren.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.