Vandaag is onze nieuwe Electro-Coagulatie installatie in gebruik genomen op locatie Nauerna in Assendelft. Een primeur, want het is de eerste grootschalige Electro-Coagulatie (EC) unit in Nederland. Met de nieuwe installatie is de waterzuivering op Nauerna uitgebreid met een metaalverwijderingsstap.

De kwaliteit van het afvalwater is in de loop van de jaren veranderd door de verdergaande verschuiving van storten naar recycling van afvalstoffen. Daarom is op Nauerna een extra zuiveringsstap aan de waterzuivering toegevoegd die metalen uit het afvalwater verwijdert.

De installatie, gebouwd in een grote container, zal 25 m³ metaalhoudend afvalwater per uur behandelen. Het doel is om specifiek zware metalen te verwijderen. De zonnepanelen op het dak van de container zorgen ervoor dat de installatie energie-neutraal is. Er worden geen chemicaliën in het proces toegevoegd, waardoor de Electro-Coagulatie installatie bovendien chemie-neutraal is.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.