Bezoekers halen gratis zak keurcompost

Afvalzorg Brunssum opende op zaterdag 23 maart haar deuren. Tientallen inwoners brachten een bezoek aan de locatie. In het kader van de Landelijke Compostdag was het voor alle bezoekers mogelijk om gratis compost mee te nemen. Ook kregen de bezoekers een rondleiding per paardentram en konden de kinderen meedoen met een “plantjes wedstrijd”. Wethouder Hugo Janssen van de gemeente Brunssum nam de eerste zak compost in ontvangst.

Aangenaam verrast

Wethouder Hugo Janssen kreeg van de bedrijfsleider van Afvalzorg, Patrick Smeijsters, de eerste zak compost overhandigd. Ook nam hij deel aan de rondleiding. “Ik ben aangenaam verrast door het werk dat Afvalzorg hier doet. Een professioneel bedrijf met een duurzame oplossing wat goed past binnen onze regio.” Bedrijfsleider Patrick Smeijsters vult aan: “Met deze open dag willen wij aan de inwoners van Brunssum laten zien welke producten wij maken van het groenafval dat hier wordt gebracht door bedrijven en burgers.”

Veel bezoekers

Er waren veel bezoekers op de open dag, die graag gebruik maakten van het gratis compost. Tevens waren zij geïnteresseerd in wat er nu precies bij Afvalzorg gebeurt. Medewerkers van Afvalzorg vertelden tijdens een rondleiding in de paardentram hoe compost wordt gemaakt. “Nooit geweten”, “wat goed dat dit nog van ons afval wordt gemaakt”, “ik kom zeker nog eens terug om groenafval te brengen”, waren veelgehoorde commentaren van de bezoekers. De kinderen waren druk bezig met het vullen van de bloempotten om thuis de grootste courgetteplant te gaan kweken. Al met al een geslaagde open dag.

Over Afvalzorg

Afvalzorg biedt duurzame en milieuverantwoorde oplossingen voor een breed scala aan afvalstoffen. In Brunssum maakt Afvalzorg  nieuwe grondstoffen en producten met gebruik van afvalstoffen. Bedrijven, burgers en gemeenten kunnen zes dagen per week hun groenafval brengen, waarna Afvalzorg dit verwerkt tot hoogwaardige grondproducten zoals compost en tuingrond.

Wethouder Hugo Janssen en bedrijfsleider Patrick Smeijsters

Wethouder Hugo Janssen en bedrijfsleider Patrick Smeijsters

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.