PERSBERICHT Na een lange voorbereidingsperiode zijn vanaf deze week de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe loswal in het Noordzeekanaal goed zichtbaar. Een viaduct over de Nauernaseweg gaat de loswal verbinden met het bedrijfsterrein van Afvalzorg. De voorbelasting voor het viaduct, die tweeënhalf jaar geleden is aangebracht, wordt afgegraven. Tegelijk vinden de eerste voorbereidingen plaats voor het verschuiven van de Nauernaseweg. Volgens planning wordt de nieuwe loswal in oktober 2018 in gebruik genomen. Dan kunnen schepen tot 135 meter lengte via het water grote hoeveelheden afvalstromen aanvoeren. Een duurzame oplossing waarbij belasting voor de wegen en de omgeving wordt beperkt.

Wat betekent dit voor de omgeving?

De Nauernaseweg blijft gewoon vanaf twee richtingen bereikbaar. Wel geldt vanaf deze week op een gedeelte van de Nauernaseweg een snelheidsbeperking naar 50 km/h. De komende maanden wordt de nieuwe weg aangelegd op het terrein van Afvalzorg. Begin december vindt de aanleg van het viaduct plaats en naar verwachting zal het verkeer vanaf begin februari 2018 over de nieuwe weg rijden. Vervolgens worden op de plaats van de huidige Nauernaseweg de damwand geplaatst en de loswal aangelegd. Gedurende de hele looptijd van het project kan het verkeer gewoon over de Nauernaseweg blijven rijden. Wel kan er af en toe sprake zijn van enige vertraging.

Toekomstplannen Afvalzorg

De nieuwe loswal aan het Noordzeekanaal past binnen de toekomstplannen van Afvalzorg, waarbij de recyclingactiviteiten op het permanente bedrijfsterrein van 15 hectare verder worden uitgebreid. De huidige loswal in zijkanaal D wordt opgeheven. De verplaatsing van de loswal is tevens onderdeel van de in 2015 gemaakte afspraken met Belangenvereniging Nauerna, Havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en de provincie over de toekomst van de Nauernasche polder. De stortactiviteiten op de locatie stoppen definitief in 2022. In drie fases wordt er de komende jaren een openbaar natuur- en recreatiegebied van 60 hectare aangelegd.

Uitvoering

De combinatie Mobilis-Van den Biggelaar zal de bouw en het tienjarig onderhoud van de nieuwe loswal, de verlegging van de Nauernaseweg en het viaduct realiseren. Mobilis is onderdeel van TBI, meer informatie: www.tbi.nl

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.