Van gesloten stortplaatsen maken we waardevolle en mooie bestemmingen. Hierbij combineren we onze expertise op het gebied van planologie, bodemsanering, afvalverwerking, toepassing van secundaire bouwstoffen en landschappelijke inpassing. Recreatie en duurzaamheid gaan vaak hand in hand. Zo ook bij ons landschappelijke project op locatie Braambergen waar we flinke vooruitgang boekten in 2019. 

Braambergen

De duurzame toekomstplannen voor locatie Braambergen krijgen gestalte. Wandel- en fietspaden maken deel uit van het plan en er wordt zelfs al wijn geproduceerd. Naast deze recreatieve waarde, kunnen duizenden huishoudens in de toekomst ook groene energie gebruiken die op deze voormalige stortlocatie zal worden opgewekt.

In het voorjaar van 2019 werd het ontwerp voor de definitieve eindbestemming goedgekeurd. De bouwvergunning werd in de zomer van dat jaar verleend en bovendien werd aan het eind van het jaar SDE+ subsidie toegekend voor de realisatie van een zonnepark. De voorbereidingen voor dit zonnepark, net als voor de zonneparken op locatie Wieringermeer en locatie Weert, vonden in datzelfde jaar plaats. De zonneparken worden dubbel duurzaam. Voor de fundering zal namelijk gebruik worden gemaakt van Solarbase, onze unieke fundering op basis van gecertificeerde bouwstoffen. Het jaar 2020 zal in het teken staan van werkvoorbereiding en uitvoering. De locatie wordt in zijn geheel opengesteld voor de Almeerders, zodra de plannen zijn gerealiseerd.

Het Groene Schip

Alle werkzaamheden aan de noordkant van Het Groene Schip zijn afgerond. Dit noordelijke deel zal in 2020 een recreatieve inrichting krijgen met een weg naar de top, een prachtig uitzicht en waarschijnlijk een horeca-exploitant op de top aan het Noordzeekanaal.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.