Patrick Smeijsters, bedrijfsleider van Afvalzorg Brunssum overhandigde vorige week de prijzen aan de winnaars van de plantenwedstrijd van de landelijke compostdag. Max en Anouk de Ruijter wonnen overtuigend met een courgetteplant van maar liefst 36 cm. Met de prijzen, een insectenhotel en een insectenboek, kan de biodiversiteit in de tuin worden gestimuleerd.

Landelijke compostdag

Afvalzorg, die zich bezighoudt met recycling van groenafval, opende haar deuren op 23 maart  tijdens de landelijke compostdag en kijkt tevreden terug op een succesvol evenement. Bezoekers konden gratis compost afhalen als dank voor het scheiden van groenafval. Wethouder Hugo Janssen van de gemeente Brunssum nam de eerste zak compost in ontvangst. Tijdens een rondleiding in de paardentram kreeg men te horen hoe compost wordt gemaakt en wat Afvalzorg van groenafval kan maken. Kinderen konden meedoen aan de Afvalzorg plantenwedstrijd. Op 1 juni werd gemeten wie de grootste plant had gekweekt.

Over Afvalzorg

Afvalzorg biedt duurzame en milieuverantwoorde oplossingen voor een breed scala aan afvalstoffen. In Brunssum maakt Afvalzorg nieuwe grondstoffen en producten met gebruik van afvalstoffen. Bedrijven, burgers en gemeenten kunnen zes dagen per week hun groenafval brengen, waarna Afvalzorg dit verwerkt tot hoogwaardige grondproducten zoals compost en tuingrond.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.