Het Ministerie van Financiën heeft een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht in de exportheffing. Beide tegemoetkomingen gelden met terugwerkende kracht voor afvalstoffen die in 2019 en 2020 zijn overgebracht uit Nederland. Daarnaast is het tarief voor afvalstoffenbelasting voor 2021 definitief vastgesteld op € 33,15 per ton.

Er is een regeling getroffen om dubbele heffing te voorkomen wanneer een deel van de overgebrachte afvalstoffen (al dan niet na bewerking) wordt teruggebracht naar Nederland om te storten of verbranden. Op de ILT-beschikking kunnen deze gegevens worden aangegeven zodat de terugkerende afvalstoffen buiten de exportheffing worden gehouden.

De tweede belangrijke tegemoetkoming voor de exportheffing is gericht op verbranding van andere dan gemengde afvalstoffen in een buitenlandse installatie. Voorwaarde hierbij is dat in deze installatie volgens de vergunning ook gemengde afvalstoffen mogen worden verbrand, maar dat dit alleen in uitzonderlijke situaties (maximaal 10%) gebeurt.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.