Om meer te weten te komen hoe mensen uit vorige eeuwen leefden en werkten, onderzochten archeologen baggerspecie van de gemeenten Amsterdam en Waterland. Op locatie Nauerna werd de baggerspecie onderzocht met behulp van onze grondreinigingsinstallatie.

De gemeente Amsterdam onderzocht baggerspecie van het Damrak dat door het historische centrum loopt. Archeologen vermoeden dat hier nog nooit eerder baggerwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Waternet heeft de baggerwerkzaamheden uitgevoerd en per schip naar locatie Nauerna gevaren.  In de gemeente Wormerland gaat het om bagger uit de wegsloten. Jisp heeft historisch een belangrijke rol gespeeld vanwege de walvisvaart in de 17e eeuw.

De bagger uit beide gemeenten is onder begeleiding van archeologen gezeefd en gewassen met behulp van de grondreinigingsinstallatie op Nauerna. De vondsten variëren van eeuwenoude tabakspijpen en aardewerkscherven tot portemonnees uit de 20ste eeuw. Na afronding van het onderzoek worden de voorwerpen tentoongesteld tijdens de Nationale Monumentendag op 8 september 2018.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.