Op 3 juni is de verkoop van obligaties van Zonnepark Wieringermeer in Middenmeer gestart. Energiezorg, het samenwerkingsverband tussen Afvalzorg en HVC, biedt omwonenden en geïnteresseerden de kans om te participeren. Op 22 juni 2019 kunnen zij bovendien zelf een kijkje komen nemen op het zonnepark, dat slim is ingepast in het landschap op stortlocatie Wieringermeer. Het zonnepark met zijn 11.000 zonnepanelen, levert een jaarlijkse C02-reductie op van 1.830 ton.

Open dag Zonnepark Wieringermeer 22 juni: wandelen tussen de zonnepanelen

Het zonnepark bevindt zicht op het gesloten gedeelte van stortlocatie Wieringermeer van Afvalzorg in Middenmeer. Het beslaat bijna 37.000 m2 en de opgewekte elektriciteit is goed voor ruim 1.000 huishoudens. Op zaterdag 22 juni 2019 wordt het zonnepark opengesteld voor publiek en kan er worden gewandeld tussen de zonnepanelen. Tussen 10.00 uur ’s morgens en 13.00 uur ’s middags vinden er rondleidingen plaats van ongeveer 30 minuten. Aanmelden voor een rondleiding kan tot 17 juni aanstaande. U kunt een e-mail sturen naar mevrouw C. Schulze via info@afvalzorg.nl of bellen naar 088 – 801 08 01. We willen dan graag weten hoeveel personen deelnemen en welk tijdstip uw voorkeur heeft.

Participatie omwonenden

Energiezorg biedt omwonenden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om te participeren in het zonnepark in de vorm van obligaties. Deze zijn beschikbaar vanaf € 300,– tegen 5% rente. Inwoners van de gemeenten Hollands Kroon, Medemblik en Opmeer krijgen voorrang. Gedetailleerde informatie is te vinden op www.zonneparkwieringermeer.nl. Wees er snel bij, want op is op.

Over Energiezorg

Het zonnepark met zijn 11.000 zonnepanelen is een project van Energiezorg, de samenwerking tussen Afvalzorg en HVC, die zich richt op het realiseren van duurzame energie op stortplaatsen. De ambitie van Energiezorg is om stortlocaties te verduurzamen met duurzame energieopwekking. In Energiezorg komt de expertise van beide bedrijven samen; Afvalzorg met haar brede kennis van stortlocaties en HVC met haar deskundigheid in het realiseren van duurzame energieproductie en -levering.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.