Vandaag heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over het verwerken van afval van buiten de regio op locatie Nauerna. De Raad van State heeft het beroep dat was ingesteld door één van de omwonenden van buurtschap Nauerna ongegrond verklaard. Met deze uitspraak is een einde gekomen aan een proces dat al vanaf 2007 liep. Het besluit betekent dat Afvalzorg op locatie Nauerna afval van buiten de regio mag blijven ontvangen.

Sinds 2000 is de landelijke wetgeving veranderd en mogen afvalverwerkingsbedrijven afval uit het hele land accepteren. Het bestemmingsplan van Nauerna, dat dateert uit 1995, was daar echter nooit op aangepast. Afvalzorg heeft bij Gedeputeerde Staten van Provincie Noord-Holland een aanvraag ingediend voor aanpassing van het bestemmingsplan. De gemeente Zaanstad besloot niet te handhaven en verleende in 2013 aan Gedeputeerde Staten de zogenaamde “verklaring van geen bedenkingen”. Deze verklaring is nodig om vrijstelling te kunnen verlenen van het bestemmingsplan. De Raad van State bepaalde vandaag dat gemeente Zaandstad terecht heeft afgezien van handhaving omdat er concreet zicht is op legalisatie.

Klik hier voor de uitspraak.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.