Afvalzorg heeft de vergunning verkregen voor het uitbreiden van de waterzuivering op locatie Nauerna in Assendelft. De biologische waterzuivering wordt uitgebreid om te voldoen aan de laatste regelgeving. Er wordt een extra zuiveringsstap toegevoegd die metalen uit het afvalwater verwijdert. Ook wordt het afvalwater van de voormalige stortlocatie Velsen behandeld in de waterzuivering van Nauerna.

Door de verschuiving van storten naar recycling van afvalstoffen, zoals het opwerken van bodemas, is de kwaliteit van ons percolaat (afvalwater) veranderd. Bovendien is de lozingsnorm voor stikstof aangescherpt. Hierdoor is het nodig om de biologische waterzuivering uit te breiden. Het afvalwater kan zo optimaal worden behandeld. Daarnaast plaatsen we een metaalverwijderingsinstallatie die metalen uit het percolaat verwijdert. Door de uitbreiding is het ook mogelijk om het afvalwater van onze gesloten stortlocatie Velsen aan de overkant van het Noordzeekanaal te behandelen in de waterzuivering op Nauerna. Het wordt aangevoerd via een vijf kilometer lange leiding die onder het kanaal doorloopt.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.