Begin 2013 heeft Avri in samenspraak met Afvalzorg een aanvraag gedaan voor uitbreiding van de capaciteit voor de stortlocatie in Geldermalsen met 54.000 m3. De provincie Gelderland is inmiddels akkoord gegaan met de verandering van de aanwezige vergunning, waardoor de uitbreiding plaats kan vinden binnen de contouren van de bestaande locatie. Uitgaande van de reeds bestaande afspraken kan Afvalzorg nu toewerken naar de eindafwerking van de stortlocatie.

Zoveel mogelijk recyclen

Afvalzorg is vanaf 2010 verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de stortlocatie van Avri te Geldermalsen. Er is vanaf mei 2010, ruim 300.000 ton afval op de stortlocatie verwerkt door Afvalzorg. Ook heeft Afvalzorg in 2012 een grondbank geopend op het Grondstoffenpark Rivierenland van Avri, waar diverse minerale stromen zoals grond, veegvuil en RKG-slib gerecycled  worden. Afvalstromen die niet kunnen worden gerecycled of verbrand, kunnen in Geldermalsen worden gestort. Uiteindelijk wordt de stortlocatie in Geldermalsen als veilig landschap weer terug gegeven aan de maatschappij.

Over Afvalzorg

Afvalzorg biedt duurzame en milieuverantwoorde oplossingen voor een breed scala aan afvalstoffen. Afvalstromen worden zoveel mogelijk gerecycled. Ook nieuwe producten worden gemaakt door Afvalzorg op het Grondstoffenpark Rivierenland; tuinaarde en diverse grondproducten vinden weer hun weg binnen de maatschappij.

Over Avri

Avri is een uitvoerende dienst van Regio Rivierenland. Avri houdt zich bezig met duurzame grondstoffeninzameling en efficiënt onderhoud van de publieke ruimte in deze regio. Handhaving, Beleid & Advies en Bedrijfsafval zijn eveneens werkzaamheden die Avri uitvoert. “Samen werken aan een schoon Rivierenland” is het bedrijfsmotto.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.