Eind 2019 heeft Bodemzorg opnieuw een afkoop gerealiseerd op bedrijventerrein Vosdonk-Noord. Een bedrijventerrein in Etten-Leur waar Bodemzorg al sinds 2013 verantwoordelijk is voor de gebiedsgerichte aanpak van de aanwezige verontreinigingen in het diepere grondwater. In samenwerking met Heezen, gespecialiseerd in sloopwerken, heeft Bodemzorg nu ook de verantwoordelijkheid voor de resterende bodemsaneringsverplichtingen van het terrein van voormalige drukkerij Roto Smeets overgenomen.

Roto Smeets

Als gevolg van bedrijfsactiviteiten van de voormalige drukkerij (van onder andere Donald Duck), is een omvangrijke bodemverontreiniging ontstaan. In de bodem heeft zich een drijflaag gevormd met tolueen. Voordat de locatie in het najaar van 2020 kan worden herontwikkeld, sloopt Heezen de aanwezige gebouwen, kelders en vloeren. Bodemzorg spant zich in om de drijflaag zoveel mogelijk (en binnen een vooraf gestelde termijn) te verwijderen. Bodemzorg schakelt hierbij Groundwater Technology in als saneringsspecialist. Met “veld vol filters” zuigen zij de drijflaag uit de bodem.

Samenwerking

Bij onze afkoopprojecten werkt Bodemzorg samen met specialisten en betrokken partijen. Als beheerorganisatie denken en werken we in een vroeg stadium mee. In het geval van het terrein van Roto Smeets is de afkoop tot stand gekomen in samenwerking met BSB Zuid. Deze stichting begeleidt bedrijven bij het subsidietraject voor de uitvoering van saneringen. Daarnaast is het Brabantse bedrijf B&O verantwoordelijk voor de coördinatie tussen sloper Heezen en bodemsanering door Bodemzorg en Groundwater Technology. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen betrokken partijen met een efficiënte en doelgerichte aanpak van sloop, sanering en herontwikkeling als eindresultaat.

Gebiedsgerichte aanpak

Bodemzorg is al sinds 2013 verantwoordelijk voor de grondwaterproblematiek van bedrijventerrein Vosdonk-Noord in Etten-Leur. Een uniek project omdat zij daarmee de grondwateraanpak onder een geheel bedrijventerrein heeft afgekocht. De gemeente en de bedrijven op de locatie hebben hierbij hun verantwoordelijkheid voor de verontreinigingen overgedragen aan Bodemzorg en zijn hiermee volledig ontzorgd.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.