Masterstudenten Environmental Engineering van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) hebben onlangs een bezoek gebracht aan stortlocatie Braambergen, waar momenteel het pilotprogramma introductie Duurzaam Stortbeheer (iDS) plaatsvindt.

Doel van het bezoek was om studenten praktijkervaring te laten opdoen met stortplaatsbeheer. De nadruk lag op het gebruik van innovatieve beluchtingstechnieken om de stabilisatie van stortplaatsen te verbeteren en mogelijk langdurige nazorg overbodig te maken.

Complexiteit stortlocatie

Het bedienen van meetapparatuur kwam ook aan bod; zo kon de theorie gelijk in de praktijk worden toegepast. De studenten voerden verschillende veldmetingen uit, waaronder druktests om de connectiviteit van de putten te beoordelen, methaanscreenings om emissies op te sporen en GPS-metingen om de bodembezetting te monitoren. Deze activiteiten waren bedoeld om de studenten praktische inzichten te geven in het diverse onderzoek dat op stortplaatsen wordt uitgevoerd en om hun begrip van de complexiteit en beperkingen van het veld te vergroten.

Kennis delen duurzaam afvalbeheer

Afvalzorg wil academisch onderzoek ondersteunen en bijdragen aan de opleiding van toekomstige generaties. Door samen te werken met universiteiten zoals de TU Delft, wil Afvalzorg kennis delen en helpen bij de ontwikkeling van duurzaam afvalbeheer. Deze samenwerking onderstreept het belang van de integratie van academisch onderzoek met de praktijk om innovatie en duurzaamheid in afvalbeheer te stimuleren.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.