Zaterdag 21 maart opende Afvalzorg Brunssum haar deuren voor de jaarlijkse compostdag. Inwoners uit de regio konden deze ochtend gratis compost afhalen, als dank voor het scheiden van hun groenafval. De Landelijke Compostdag was wederom een groot succes en is inmiddels uitgegroeid tot een leuke regionale traditie. Toen de poort om 8.00 uur open ging, stonden de eerste bezoekers al voor de deur.

De Landelijke Compostdag wordt jaarlijks georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen in samenwerking met hun leden en vele gemeenten. De compost was door de medewerkers van Afvalzorg in terpen klaar gelegd, netjes afgezet met lint zodat de bezoekers veilig en naar hartenlust konden scheppen. Dit werd dan ook gedaan. Uiteindelijk hebben er ruim 250 bezoekers onze locatie bezocht.
Opvallend dit jaar waren de creatieve methoden om de compost op te halen. Zo waren er geïmproviseerde schotten in karretjes gezet en is er zelfs een bezoeker die jaarlijks op de fiets komt met daarachter een klein aanhangbakje. We zagen ook sneeuwscheppen, oude kolenschoppen en kinderschepjes. Tevens werden kartonnen dozen vol geschept en in de auto’s gestapeld.

Locatie Brunssum

Afvalzorg maakt op haar locatie in Brunssum nieuwe grondstoffen en producten met gebruik van afvalstoffen. Bedrijven, burgers en gemeenten kunnen zes dagen per week hun groenafval brengen, waarna Afvalzorg dit verwerkt tot hoogwaardige grondproducten zoals compost en tuingrond.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.