De Rotterdam Business School (onderdeel van Hogeschool Rotterdam) organiseert jaarlijks voor derdejaars studenten een praktijkcasus Circulaire Economie. De school is altijd op zoek naar bedrijven met ideeën voor relevant onderzoek. Vorig jaar heeft Afvalzorg een voorstel ingediend waar positief op is gereageerd door een groep van drie studenten. Ze hebben van september 2015 tot begin 2016 aan de praktijkopdracht gewerkt.

Metalen in bodemas

De opdracht richtte zich op de waarde van metalen zoals aluminium en koper die tijdens de opwerking van bodemas 1) worden teruggewonnen. De studenten hebben de afzetmarkt van deze metalen geanalyseerd met als doel de financiële opbrengst van deze teruggewonnen metalen te optimaliseren.

Geen nieuwe inzichten

De opdracht heeft Afvalzorg helaas nauwelijks nieuwe inzichten opgeleverd. Dit wordt mede veroorzaakt door het gesloten karakter van de markt voor het recyclen van metalen. Voor de studenten was het een uitdagende en leerzame opdracht waarbij hun creativiteit flink op de proef is gesteld.

Goede samenwerking

De werkzaamheden van de studenten bij Afvalzorg zijn gefilmd. RBS wilde deze praktijkopdracht gebruiken voor een promotiefilmpje op de eigen website. Het eindresultaat bevat mooie beelden van onze locatie Nauerna en ons hoofdkantoor en laat ook goed de interactie tussen de studenten en de medewerkers van Afvalzorg zien.

1) Bodemas is as die resteert na de verbranding van restafval in een afvalenergiecentrale.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.