Op 1 juli is de laatste vracht afvalstoffen aangeleverd op de stortlocatie van Avri in Geldermalsen. De afgelopen vier jaar is deze stortlocatie door Afvalzorg geëxploiteerd. De samenwerking tussen Avri en Afvalzorg had als doel om de benodigde hoeveelheid afvalstoffen in Geldermalsen te verwerken waarna de locatie afgewerkt kan worden. Een succesvolle samenwerking waardoor Avri de benodigde financiële middelen kon genereren voor een milieuverantwoorde eindafwerking van de stortlocatie.

Exploitatie door Afvalzorzorg

Avri vond in Afvalzorg de partner met de juiste kennis en expertise om de stortlocatie te exploiteren. Voor Afvalzorg was de samenwerking in Geldermalsen een kans om haar marktgebied te vergroten en om het locatienetwerk voor haar klanten uit te breiden. In 2010 werd een vierjarig contract gesloten om de locatie vol te storten. In totaal is er in deze periode op de locatie 475.000 ton afval uit de regio gestort. Na de sluiting brengt Afvalzorg de locatie verder in profiel en zal Avri starten met de eindafwerking tot uiteindelijk een energiepark. Voor de eindafwerking zal Afvalzorg de komende periode  75.000 ton hergebruikgrond leveren aan Avri. Na sluiting van de stortlocatie blijven Avri en Afvalzorg in Geldermalsen samenwerken op het Grondstoffenpark Rivierenland waar onder andere diverse grond- en puinstromen worden gerecycled.

Nieuwe bestemming stortlocatie

Na afwerking wordt de stortlocatie overgedragen aan de nazorginstantie van de provincie Gelderland. Recent is er een nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor de locatie. Uiteindelijk mag 70 procent van de stortlocatie gebruikt worden als solarpark. Ook liggen er kansen voor de toepassing van windenergie. Door de combinatie van zonne-energie en windmolens zal er uiteindelijk een energiepark gerealiseerd worden.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.