Vandaag werd met het ondertekenen van een samenwerkings-overeenkomst het officiële startsein gegeven voor de recreatieve ontwikkelingen op de VAM-berg in Wijster. Wethouder Gerard Lohuis, gemeente Midden-Drenthe, directeur Paul Ganzeboom van Attero, manager Hans Teunissen van Afvalzorg en gedeputeerde Henk Brink onthulden een informatiepaneel op de VAM-berg en plaatsten hierop hun handtekening.

De komende jaren wordt op de VAM-berg van Attero onder andere gewerkt aan een fietstracé, mountainbikeparcours en wandelroutes. De planning is om in het voorjaar van 2018 te starten met het fietstracé zodat fietsliefhebbers nog dit jaar dé berg van Drenthe kunnen bedwingen. De VAM-berg is één van de tien showcaseprojecten in het Bike Region Label, dat Drenthe in oktober 2016 als eerste fietsregio van de wereld kreeg uitgereikt.

Het Dak van Drenthe

Afvalzorg is vanwege haar expertise op het gebied van herontwikkeling van stortlocaties betrokken bij de landschappelijke inpassing van de VAM-berg. Naast de fiets- wandelmogelijkheden is Attero in samenwerking met Afvalzorg eind vorig jaar gestart met de aanleg van het zogenaamde Dak van Drenthe. Een uniek project waarbij een 800 meter lange wal van bodemas bovenop de VAM-berg wordt aangelegd. De hoogte van de wal wordt maximaal 48 meter boven maaiveld en schermt het openbare en recreatieve deel van de stortplaats van Attero af van het deel waar de komende jaren nog afval wordt gestort. De recreatieve invulling van het Dak van Drenthe is nog niet concreet ingevuld en uitgewerkt. Provincie Drenthe, gemeente Midden-Drenthe, Attero en Afvalzorg gaan hierover de komende jaren in gesprek met alle betrokkenen.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.