PERSBERICHT Pfalzsolar heeft opdracht gekregen voor de bouw van zonneparken op de voormalige afvalstortlocatie Wieringermeer van Afvalzorg en op de stortlocatie van Sortiva in Alkmaar, het recyclingsbedrijf van HVC en GPGroot. De bouw start na de zomer en de zonneparken worden eind 2018 in gebruik genomen. Zo krijgen de stortlocaties een duurzaam tweede leven.

Zonnepark Wieringermeer

Zonnepark Wieringermeer is een initiatief van Energiezorg, een samenwerking voor benutting van stortplaatsen als zonnepark tussen Afvalzorg en HVC. In totaal wordt het zonnepark 35.000 m2 groot en zullen er ruim 11.000 zonnepanelen geplaatst worden. Samen wekken ze meer dan 3 miljoen kWh per jaar aan elektriciteit op, genoeg voor 1.000 huishoudens.

Zonnepark Boekelermeer

Energiezorg is samen met Sortiva, het recyclebedrijf van HVC en GPGroot, betrokken bij de bouw van zonnepark Boekelermeer op de stortlocatie van Sortiva in Alkmaar. Op de zuidhelling worden bijna 8.000 zonnepanelen geplaatst, goed voor 2 miljoen kWh energie voor het jaarlijks gebruik van 750 huishoudens.

Duurzame energie op stortplaatsen

Stortlocaties lenen zich uitstekend voor het opwekken van duurzame energie. Afvalzorg en HVC hebben vanuit hun gezamenlijke ambities een samenwerking via Energiezorg opgericht om stortlocaties verder te verduurzamen. Afvalzorg met haar brede kennis van stortlocaties en HVC met haar expertise in het realiseren en leveren van duurzame energieproductiemiddelen. Afvalzorg en HVC richten zich met Energiezorg echter niet alleen op de ontwikkeling en realisering van de zonneparken, maar juist ook op de exploitatie en een verantwoord toekomstig beheer van de locatie waar het zonnepark wordt gerealiseerd.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.