PERSBERICHT Afvalverwerkingsbedrijf Afvalzorg en Den Ouden Groep gaan vanaf 1 oktober 2016 samenwerken in de groenafvalmarkt in Zuid-Limburg. Onder de naam Combinatie Afvalzorg & Den Ouden bundelen de bedrijven hun krachten op het gebied van werving, inname en bewerking van groenafval op de locaties ‘Parkstad Brunssum’ en ‘Belvédère Maastricht’. Tevens worden vanaf deze locaties hoogwaardige producten zoals biomassa, bodemverbeteraars, boomsubstraten en overig groenproducten geproduceerd en vermarkt.

De Combinatie Afvalzorg & Den Ouden richt zich op het zuiden van Limburg; Euroregio tot en met Midden-Limburg. Afvalzorg en Den Ouden Groep zullen op de locaties Parkstad Brunssum en Belvédère Maastricht groene reststromen inzamelen en biobrandstoffen en bodemverbeteraars produceren.

“Met deze samenwerking kan Afvalzorg zich in Limburg verder specialiseren in de productie van hoogwaardige bodemverbeteraars en biomassa. Hiermee wordt invulling gegeven aan een duurzamere verwerking van reststromen”, aldus Hans Teunissen, manager van Afvalzorg.

Volgens directievoorzitter Jochem Langenhuijzen biedt deze samenwerking voor de Den Ouden Groep unieke mogelijkheden om haar afzetgebied van haar producten verder uit te breiden. “In Nederland was Zuid-Limburg nog een regio die niet door ons bediend werd. Daarnaast liggen de locaties Parkstad Brunssum en Belvédère Maastricht logistiek zeer gunstig om de Duitse en Belgische markt te kunnen bedienen met biobrandstoffen en boomsubstraten. Afvalzorg heeft met 11 operationele locaties in Nederland veel ervaring met en kennis van de verwerking van reststromen en grondstromen en is daardoor een uitstekende partner.

 

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.