Op woensdagmiddag 19 augustus tijdens de SAIL-IN, geven duizend brugklassers van vijf Zaanse scholen uit het voorgezet onderwijs een unieke performance op een deel van ons talud aan het Noordzeekanaal. Afvalzorg organiseert het project Young Sail Performance samen met initiatiefnemer Stad aan de Zaan, FluXus, Gemeente Zaanstad en Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad. Het project is onderdeel van een kunsteducatieproject over duurzaamheid en afval en het Zaanse feestjaar ‘Stad aan de Zaan’.

Onder begeleiding van FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad en docenten bouwen de leerlingen aan veertig metersgrote boten van bamboe en richten ze per school een zes meter hoge vuurtoren op. Het mooiste ontwerp krijgt een prominente plek bij Afvalzorg. Bert Krom: “Als afvalbedrijf hebben we een extra verantwoordelijkheid wanneer het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Dit kunsteducatieproject sluit goed aan bij ons beleid. We stellen dan ook graag een deel van onze locatie Nauerna tijdelijk ter beschikking aan het Zaanse middelbare onderwijs.”

Muzikaal welkom voor SAIL-schepen

Naast de bouwactiviteiten zorgen de leerlingen voor een muzikaal welkom voor alle SAIL-schepen. Samen met slagwerkduo EmmerNemmer halen ze muziek uit afval. Het belooft een uniek schouwspel te worden. Belangstellenden kunnen de performance bekijken vanaf de Noordzeekanaalweg (N202) aan de andere kant van het water. Het talud van Afvalzorg is niet toegankelijk voor publiek. Ook worden er luchtopnames gemaakt, die onder andere op Instagram worden geplaatst.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.