Als onderdeel van het participatietraject ophoging stortlocatie Zeeasterweg, organiseert Afvalzorg op zaterdag 9 maart om 11.00 uur een rondleiding over de locatie. Per bus verkent u de locatie en komt u meer te weten over de wereld van recycling en storten van reststromen en alle (milieu)voorzieningen die bij de exploitatie van een moderne afvalverwerkingslocatie aan de orde komen.

Tussen december 2023 en mei 2024 vindt het participatietraject plaats met omwonenden en andere betrokkenen rond de plannen om stortlocatie Zeeasterweg in Lelystad eenmalig op te hogen.  Doel van het participatietraject is om vroegtijdig de zorgen, belangen, ideeën en wensen rondom deze uitbreiding zorgvuldig in kaart te brengen.

Stortcapaciteit blijft noodzakelijk

De komende 20 jaar blijft er afval dat alleen gestort mag worden. Ondanks innovatieve verwerkingstechnieken en recycling. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie. Dit afval moet gestort worden op een van de 18 locaties in ons land. Iedere regio draagt haar steentje bij in de Nederlandse afvalketen. Locatie Zeeasterweg ligt centraal in Nederland, beschikt over de vereiste (milieu)voorzieningen en is daarom geschikt en veilig voor uitbreiding. Op Zeeasterweg worden afvalstromen zoveel mogelijk gerecycled. Afval waarvoor geen betere verwerking mogelijk is, wordt op de locatie permanent gestort. Het plan is om de heuvels te verhogen van 15 meter naar op sommige plekken maximaal 35 meter. Nadat de heuvels zijn volgestort, wordt er samen met de omgeving een nieuw landschap gemaakt dat voor het publiek toegankelijk is.

Aanmelden

Bent u benieuwd naar de activiteiten op Zeeasterweg en de ophogingsplannen? Meld u dan aan.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.