Deze maand starten HVC, Orgawold en Afvalzorg weer met de gezamenlijke rondleidingen op locatie Zeeasterweg. In het voor- en najaar komen bijna wekelijks groepen 7 en 8 van basisscholen uit de regio op bezoek. Met de rondleidingen vragen de bedrijven op Zeeasterweg aandacht voor het belang van het scheiden van afval als bron voor duurzame energie en nieuwe grondstoffen.

Leerlingen horen tijdens de rondleiding waarom het scheiden van afval belangrijk is en hoe afval weer een grondstof kan worden voor nieuwe producten.

Weten leerlingen bijvoorbeeld waar hun afval naartoe gaat en wat er daarna mee gebeurt? Zijn ze zich bewust hoeveel afval ze produceren? Op deze en andere vragen geven we in een interactief programma van circa 2,5 uur antwoord. Naast een presentatie en rondleiding over het terrein, spelen de kinderen ook het interactieve spel “De Milieu inspecteur”. Op speelse wijze maken de leerlingen kennis met de diverse afvalstromen, het belang van afvalscheiding en wat er allemaal gemaakt kan worden van afval.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.