Deze week heeft de gemeente Zaanstad het definitieve onderzoeksrapport van de Gezondheidsdienst in een raadsinformatiebrief toegelicht. Het onderzoek richtte zich op een drinkplek voor schapen bij Nauerna. Uit het rapport blijkt dat het oppervlaktewater en water in de ringsloot van de polder van Nauerna ongeschikt is als drinkwater voor dieren. Er is geen sprake van een verband tussen de gemeten concentraties en de aanwezigheid van stortlocatie Nauerna.

De gemeente concludeert dat op basis van het rapport van de Gezondheidsdienst en na beoordeling door een adviesbureau er geen indicatie is voor een verband tussen de gemeten concentraties in de bodem en het water en de aanwezigheid van stortlocatie Nauerna. De verklaring van de gemeten waterkwaliteit is volgens het Hoogheemraadschap de lage ligging van de polder ten opzichte van het Noordzeekanaal.

Lees hier de raadsinformatiebrief gemeente Zaanstad.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.