Vanmiddag bracht de raadscommissie Ruimte en Economie van de gemeente Wijdemeren een bezoek aan Het Ilperveld (Landsmeer). Het bezoek vond plaats in het kader van Plan Groenewoud; een plan dat een integrale oplossing biedt voor een verontreinigde voormalige stortplaats in de gemeente Wijdemeren.  Project Ilperveld is een afgerond project dat qua sanering en natuur overeenkomsten heeft met plan Groenewoud. Na het bezoek aan het Ilperveld werden op het hoofdkantoor van Afvalzorg in Assendelft de vragen over Plan Groenewoud beantwoord die de raadscommisie in november 2012 heeft gesteld.

Plan Groenewoud

In de gemeente Wijdemeren ligt de voormalige stortplaats Groenewoud. Omdat de stortplaats al jaren een probleem vormt voor milieu en omgeving, is sanering noodzakelijk. Afvalzorg heeft in samenwerking met Dienst Landelijk Gebied (DLG), gemeente Wijdemeren en Natuurmonumenten een integraal plan ontwikkeld. De oude stortplaats wordt gesaneerd en heringericht als nieuw agrarisch/recreatiegebied. Bovendien wordt nieuwe en betere natuur gerealiseerd.

Ilperveld Integraal

Het Ilperveld is een een waterrijk veenweidegebied van 1.000 hectare. Een prachtig gebied dat zeer geliefd is bij omwonenden, natuurliefhebbers en agrariërs. Het Ilperveld kent echter een bewogen geschiedenis. Door een aantal oude stortplaatsen is het gebied verontreinigd geraakt. Vanaf 2002 hebben de provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap, Landschap Noord-Holland, Gemeente Landsmeer en Afvalzorg gezamenlijk in het project “Ilperveld Integraal” gewerkt aan de sanering en herstel van het gebied. De verantwoordelijkheid voor de nazorg van de oude stortplaatsen in het gebied is in april 2011 overgedragen aan Bodemzorg (onderdeel Afvalzorg).

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.