Afvalzorg organiseerde op donderdag 11 mei een kennissessie en netwerkbijeenkomst over de nieuwe Omgevingswet voor overheidsklanten en relaties. Door deze nieuwe wet verschuiven de verantwoordelijkheden van provincies naar omgevingsdiensten en gemeentes. Specialisten uit de markt deelden hun kennis en gingen in op de kansen en mogelijkheden van deze wet, die het mogelijk maakt om het beheer en de nazorg van verontreinigde locaties efficiënt aan te pakken.

Tijdens de sessie werd zowel informatie over de juridische kant van de wet als toepassing in de praktijk gedeeld. Praktische vragen werden beantwoord. Marcel Rozing, senior projectleider Afkoop & Duurzame Ontwikkeling binnen Afvalzorg, deelde de visie van Bodemzorg op het gebied van bodemverontreiniging. Omgaan met bodemverontreiniging in de toekomst wordt immers steeds meer een beheertaak. Bodemzorg kan eigenaren van een IBC-locatie adviseren en ondersteunen bij het beheer en/ of de nazorg op basis van de nieuwe Omgevingswet, maar ook bij herontwikkeling van een stort- of IBC-locatie tot bijvoorbeeld een zonnepark of een nieuw landschap.

Sprekers Lian van Poortvliet, zelfstandig juriste omgevingsrecht, Bas van Galen en Bart van de Bovenkamp van de Omgevingsdienst IJmond, Ron Nap van het Uitvoeringsprogramma convenant bodem & ondergrond en Marcel Rozing, zijn het allemaal eens dat deze wet een kans is om het beheer en de nazorg van verontreinigde locaties efficiënt aan te pakken. De nieuwe manier van werken zal zorgen voor meer samenwerking tussen sectoren en zal ontwikkeling stimuleren. Samen moeten we ermee aan de slag!

Wilt u ook meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Jessica Thomas, per e-mail of telefonisch via 088 – 801 08 01.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.