Vanaf de voormalige stortlocatie Velsen is er een persleiding van ongeveer 5,6 km gegraven naar locatie Nauerna. De persleiding, die onder het Noordzeekanaal door loopt, is gegraven om het percolaat (door afval verontreinigd hemelwater) vanaf de voormalige stortlocatie Velsen te transporteren naar de biologische waterzuivering op Nauerna.

Deze zuivering is speciaal gebouwd om percolaat uit organisch afval met hoge stikstofvrachten te verwerken. Op de voormalige stortlocatie Velsen is in het verleden veel organisch afval gestort, waardoor het percolaat stikstofrijk is en uitstekend geschikt om verwerkt te worden in de percolaatwaterzuivering op locatie Nauerna.

Het percolaat van Velsen gaat tot nu toe voor onbepaalde tijd naar de rioolwaterzuivering van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Er wordt door beide partijen onderzocht wanneer het geschikte moment daar is om de lozing naar het Hoogheemraadschap deels of definitief te beëindigen. De zuivering op Nauerna kan het percolaatwater uit Velsen na enkele eenvoudige aanpassingen snel ontvangen en verwerken.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.