PERSBERICHT  De bouw van het zonnepark van 35.000 m2 op stortlocatie Wieringermeer in Middenmeer is gestart. Energiezorg, een samenwerking tussen Afvalzorg en HVC, laat er in totaal ruim 11.000 zonnepanelen plaatsen op de door Afvalzorg ontwikkelde duurzame fundering Solarbase. Het zonnepark is inmiddels gereed. De opgewekte stroom, meer dan 3 miljoen kWh per jaar, zal worden teruggeleverd aan het net.

Na zorgvuldige voorbereiding is de bouw van het 35.000 m2 grote zonnepark van start gegaan op het gesloten deel van stortlocatie Wieringermeer. Momenteel worden de 11.000 zonnepanelen geplaatst op een duurzame fundering van Solarbase. Een door Afvalzorg ontwikkelde, betonachtige fundering uit secundaire bouwstoffen, met als hoofdbestanddeel bodemas. Zo wordt bodemas, de as die na verbranding overblijft in een afvalenergiecentrale, gelijk op een nuttige manier toegepast. Het voldoet hiermee aan de Green Deal eis van vrij toepasbare bouwstof.

Participatie Zonnepark Wieringermeer
Per jaar zullen de zonnepanelen meer dan 3 miljoen kWh opwekken. Deze stroom wordt teruggeleverd aan het net en kan bijna 1.000 huishoudens van stroom voorzien. Bij voldoende belangstelling biedt Energiezorg de mogelijkheid aan om te kunnen participeren in Zonnepark Wieringermeer middels obligaties. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Afvalzorg

Ambities verduurzamen complexe locaties
Afvalzorg en HVC hebben vanuit hun gezamenlijke ambities een samenwerking via Energiezorg opgericht om meer stortlocaties van Afvalzorg en andere partijen te verduurzamen. Afvalzorg met haar brede kennis van stortlocaties en HVC met haar expertise in het realiseren van duurzame energieproductiemiddelen. Stortlocaties lenen zich uitstekend voor het opwekken van duurzame energie. Solarbase zorgt bovendien voor een veilige fundering op een complexe locatie zoals een stortlocatie. Deze duurzame fundering maakt het ook eenvoudiger om zonneparken aan te leggen op andere complexe locaties als dijken en geluidswallen

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.