Bodemzorg neemt in 2024 de restverontreiniging over van het voormalige fabrieksterrein van Trivium Packaging in Veenendaal. Het bedrijf maakt plaats voor duurzame, klimaatbestendige woningbouw.

De bedrijfspanden op de verontreinigde locatie worden gesloopt in het tweede kwartaal van 2024. Hierna wordt een grondige bodemsanering uitgevoerd om bestaande bodemverontreinigingen met onder andere vluchtige gechloreerde koolwaterstoffen te verwijderen. De grond wordt daarna geschikt gemaakt voor woningbouw. De grondeigenaar heeft, in nauw overleg met de projectontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling, de gemeente Veenendaal en de RUD Utrecht, de verantwoordelijkheid voor de restverontreinigingen in de ondergrond in handen gelegd van Bodemzorg.

 Van verontreinigde grond naar nieuw project

Bodemzorg zal de ondergrond zolang als nodig monitoren en eventuele aanvullende metingen of werkzaamheden uitvoeren. Dit geeft zowel de gemeente als toekomstige bewoners de zekerheid van een veilige leefomgeving. Ook lang na de herontwikkeling van de locatie.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.