PERSBERICHT Op maandag 4 juni jl. heeft Afvalzorg de tijdelijke buffer met brandbaar afval op locatie Wieringermeer leeggereden, conform de eerder gemaakte afspraak met AEB, HVC en de Omgevingsdienst. In samenwerking met AEB en HVC is ruim 43 kt brandbaar bedrijfsafval naar de afvalenergiecentrales van AEB in Amsterdam en HVC in Alkmaar afgevoerd. Het compartiment is nu weer voor Afvalzorg beschikbaar voor het storten van afvalstromen. 

Afvalzorg is nu gestopt met het tijdelijk opslaan van brandbaar afval op locatie Wieringermeer om uit te sluiten dat geuroverlast rondom de locatie werd veroorzaakt door het bufferdepot. Afvalzorg hield zich op locatie Wieringermeer bezig met het tijdelijk bufferen van brandbaar bedrijfsafval wanneer er incidenteel sprake was van capaciteitsgebrek bij de afvalenergiecentrales in Nederland. Bijvoorbeeld bij onderhoud of storing.

Activiteiten Afvalzorg

Nu het compartiment waar het brandbaar afval tijdelijk was opgeslagen is leeggereden, zal dit deel van de locatie gebruikt worden voor het permanent storten van afvalstromen waar in Nederland geen betere verwerkingsmogelijkheid voor is (bijv. reinigen, recyclen of verbranden). Het permanent storten van afval vindt op Wieringermeer sinds de jaren 80 van de vorige eeuw plaats. De locatie is sinds 1997 in beheer bij Afvalzorg.

Drie afvalbedrijven op Wieringermeer

Naast Afvalzorg zijn op locatie Wieringermeer nog twee andere afvalverwerkingsbedrijven actief. HVC heeft op de locatie een vergistings- en composteerinstallatie voor gft-afval. Sortiva houdt zich op de locatie bezig met groencompostering, overslag van huishoudelijk afval en sortering van plastic afval.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.