Op 21, 22 en 23 augustus staat het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de weg gepland voor respectievelijk de beloften-mannen, de profs-vrouwen en de profs-mannen. Het evenement wordt gehouden op de VAM-berg bij het Drentse Wijste. Er wordt een parcours van 7,3 kilometer gereden waarbij kan worden voldaan aan alle per 1 juli geldende regels ten aanzien van het coronavirus.

“Een mooi evenement”, aldus Erik Kuiper, adviseur landschappen van Afvalzorg. “‘De afgelopen jaren hebben we onze expertise ingezet voor de herinrichting van deze locatie. In opdracht van de provincie Drenthe ontwikkelden we in 2016 een landschapsplan. Het is mooi om te zien dat onze ideeën nu onder andere in de praktijk gebracht kunnen worden door middel van sportieve evenementen. De hoogte leent zich voor een sportief en uitdagend fietspad tot aan de top. Dat is interessant voor wielrenners, mountainbikers en skaters. We hopen dat er nog vele evenementen zullen volgen.”

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.