Afvalzorg kan tevreden terugkijken op een geslaagde inspiratiesessie over een nieuwe visie op de herontwikkeling van stortlocaties. Deze sessie vond plaats op 8 september jl. op locatie Braambergen in Almere. Aanwezige relaties van diverse gemeenten, provincies en overheidsdiensten kregen na een rondleiding informatie over een scala van mogelijkheden voor locatieontwikkeling. De technische kant werd belicht, maar ook mogelijkheden voor de inzet van duurzame energie. Daarnaast gaven studenten landschapsarchitectuur van hogeschool Larenstein en studenten beeldende kunsten van de Koninklijke Academie in Den Haag een hele andere twist aan locatieontwikkeling. Wat voor verrassende inzichten zorgde.

Landschapsadviseur van Afvalzorg Erik Kuiper ging aan een bijzondere, door de studenten vervaardigde tafel van afvalhout in gesprek met aanwezigen over de ideeën van Afvalzorg voor locatie Braambergen. Issues die komen kijken bij de aanpak van gebieds- en landschapsontwikkeling werden inzichtelijk gemaakt. Er kon ook van gedachten gewisseld worden met de studenten. Zij zijn van mening dat juist het karakteristieke landschap van Braambergen, dat is gevormd  door afval, centraal gesteld moet worden en dat afval niet verdoezeld moet worden. Nieuwe inzichten en inspirerende toekomstplannen kwamen naar voren. Er werd enthousiast gereageerd op het project Duurzaam Stortbeheer (iDS). Projectleider afkoop en duurzame ontwikkeling Marcel Rozing legde uit dat duurzaam storten een belangrijke innovatie is als het gaat om de omgang met stortlocaties. Hij beantwoordde ook vragen over duurzame energie. Onderstreept werd dat duurzame energie en andere activiteiten of recreatie prima samengaan. Een keuze maken tussen het inrichten van een locatie tot zonnepark of een inrichting met andere activiteiten is onnodig. Een combinatie van beiden maakt het juist interessant.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.