Bodemzorg heeft stappen gemaakt in de aanpak van de grondwaterproblematiek van bedrijventerrein Vosdonk-Noord in Etten-Leur. In het eerste kwartaal van 2018 is de aanleg van nieuwe monitoringsfilters voltooid. Deze filters zijn geplaatst tot 92 meter beneden maaiveld. De uitbreiding van het monitoringsmeetnet, die de komende 30 jaar actief zal zijn, zorgt ervoor dat we nu nog beter de grondwaterkwaliteit kunnen monitoren ingrijpen wanneer dat nodig is.

Bodemzorg monitort en beheert de verontreinigingen over een periode van dertig jaar. De risico’s en de aanpak van de grondwaterverontreinigingen tot 180 meter diepte waren in 2013 overgedragen aan Bodemzorg. Dit was een primeur in Nederland; voor het eerst werd de grondwateraanpak van een totaal gebied afgekocht. Ondiepe verontreinigingen tot vijf meter diep worden door de gemeente en de bedrijven zelf aangepakt. Doordat de grondwaterproblematiek wordt aangepakt, is er weer volop ruimte voor ruimtelijke ontwikkelingen.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.