Bodemzorg beheert een grondwaterverontreiniging op een locatie in Hilversum dat sterk verontreinigd is met olieproducten. Voor al onze projecten zijn we altijd op zoek naar de nieuwste innovaties en onderzoekstechnieken en werken daarom graag samen met gespecialiseerde partijen. In het geval van ons project in Hilversum biedt Orvion specifieke kennis op het gebied van detectietechnieken. 

Optimaal inzicht in verontreinigingssituatie

Voor de start van het nazorgprogramma op de locatie in Hilversum wilden we een duidelijk beeld hebben van het potentieel van natuurlijke afbraak van de verontreinigingen in de bodem. Hiervoor werkten we samen met het bedrijf Orvion dat moleculaire detectietechnieken gebruikt om DNA en RNA in grondwater te meten. Met inzet van het zogenaamde Genetic Plume Profiling© hebben wij onze kennis van de verontreinigingssituatie aanzienlijk vergroot. Met deze methode wordt in een stroombaan van de verontreiniging alle microbiologische informatie in kaart gebracht. Zo weten we nu dat de verontreiniging met naftaleen in het grondwater van nature afbreekt, zélfs in de bronzone en op 40 meter diepte. Hierdoor zijn we beter in staat het gedrag van de verontreinigingspluim te voorspellen en om de risico’s in te schatten. Zoals Orvion ook aangeeft: optimaal gebruikmaken van natuurlijke afbraak leidt tot besparing op saneringskosten en brengt de werkelijke risico’s van verontreiniging in beeld.

Gebiedsgericht grondwaterbeheer

De Hilversumse locatie maakt onderdeel uit van het gebiedsgericht grondwaterbeheer het Gooi waar Bodemzorg in 2019 en 2020 het beheer van verzorgt. Bodemzorg heeft ruime ervaring met gebiedsgericht grondwaterbeheer en nazorg van grootschalige bodemverontreinigingen in het grondwater.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.