Afvalzorg neemt deel aan de inzamelingsactie van taxussnoeisel van stichting Vergroot de Hoop. Daarmee steunen ook wij de strijd tegen kanker. Tijdens de snoeiperiode van 15 juni tot 31 augustus kunt u daarom uw taxussnoeisel bij ons inleveren op locatie Brunssum of bij de Groen & Grond Combinatie.

Snoeisel van de taxus baccata

Tijdens deze inzamelingsactie wordt het snoeisel van de Taxus Baccata verzameld. Het snoeisel kan gebruikt worden als grondstof voor chemotherapieën. De werkzame stof die daarvoor wordt gebruikt heet baccatine. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus. Helaas komt de Taxus Baccata niet voor over de hele wereld, maar hier in Nederland is hij gelukkig veel te vinden.

Helpt u mee? 

Dit betekent dat u mee kan helpen met de bestrijding tegen kanker. Uw taxussnoeisel kan dus levens redden! Een kuub taxussnoeisel levert al genoeg grondstof voor een chemotherapie. Voor elke kuub taxussnoeisel die u doneert, doet stichting Vergroot de Hoop ook nog eens een donatie vergoeding aan een kankergerelateerd goed doel zodat dit een nog groter succes wordt. U kunt het snoeisel los of in zakken aanleveren bij Afvalzorg, locatie Brunssum (Waubacherweg 11) en de Groen & Grond Combinatie te Vijfhuizen (Ecoweg 20).

Hoe kunt u het beste snoeien?

Zuiver: hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Gebruik daarom een zeil of doek om het snoeisel op te vangen en een zo zuiver mogelijk product aan te leveren. Taxussnoeisel vermengd met aarde, gras of ander groen, is waardeloos.

Jong: enkel het éénjarig snoeisel (takken tot 30 centimeter lang en 1 centimeter dik) van de taxus baccata bevat de waardevolle stof baccatine. Het is dan ook belangrijk dat het verzamelde snoei-groen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden. Kijk voor meer informatie op www.vergrootdehoop.nl.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.