Op 12 januari 2018 is de afkoopovereenkomst getekend voor de bodemverontreiniging van de voormalige gasfabriek Boskoop door BAM Infra, gemeente Alphen aan den Rijn en Bodemzorg. De langjarige saneringsverplichtingen ten aanzien van de grondwaterverontreiniging worden door Bodemzorg overgenomen nu de werkzaamheden van BAM Infra op het terrein zijn afgerond. De woningbouw op de locatie is reeds gestart.

In de gasfabriek in Boskoop werd tussen 1912 en 1963 kolengas geproduceerd. Bedrijfsactiviteiten zorgden ervoor dat de bodem werd verontreinigd met olieproducten en cyanide. Op de plek waar de verontreiniging is ontstaan, is de grond inmiddels functiegericht gesaneerd en daarmee geschikt gemaakt voor woningbouw. In het diepere grondwater is een pluim van verontreiniging achtergebleven. Voor deze verontreiniging is een saneringsplan opgesteld. Deze heeft als doel om een stabiele verontreinigingssituatie te bereiken of aan te tonen binnen 30 jaar. Bodemzorg verzorgt hiervoor de monitoring van het grondwater met een netwerk van peilbuizen en grijpt in met aanvullende saneringsmaatregelen als dat nodig is.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.