Op 17 november 2016 is de Tweede Kamer akkoord gegaan met het Belastingplan 2017. Hierbij is ook een amendement aangenomen om de eerder aangekondigde verhoging van de afvalstoffenbelasting met € 1,15 per ton te schrappen. De afvalstoffenbelasting blijft hiermee € 13,07 per ton.

De exportheffing werd in april van dit jaar op nihil gezet, omdat er geen vorm werd gevonden die zowel handhaafbaar als Europeesrechtelijk houdbaar is. Om de inkomstenderving te compenseren, wilde het kabinet de afvalstoffenbelasting verhogen van € 13,07 naar € 14,22 per ton. Deze verhoging is met het aannemen van het amendement van de baan. De exportheffing is echter nog niet volledig afgeschreven. De mogelijkheden om een werkbare exportheffing in te voeren, worden nog onderzocht. Het verlies van de inkomsten uit exportheffing wordt nu gecompenseerd door een verlaging van de Energie Investeringsaftrek (EIA).

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.