Per 1 juli wordt het contract tussen Afvalzorg en AEB voor het Amsterdamse veegvuil met twee jaar verlengd. Veegvuil is het vuil dat vrijkomt bij het vegen van de wegen en straten. Deze afvalstroom wordt ingezameld bij de zes Afvalpunten van AEB Amsterdam en bestaat grotendeels uit slib, zand, bladafval, plastics en blikjes en ook olieresten en metalen. Het gaat in totaal om ongeveer 7.000 ton veegvuil op jaarbasis.

Duurzaamheid

Voor AEB en de gemeente vormden duurzaamheid en financieel rendement de belangrijkste factoren bij de aanbesteding van dit contract. Afvalzorg zal het veegvuil zodanig scheiden en reinigen dat onder andere het zand (ongeveer 80% van het totaal) en de metalen (2%) weer kunnen worden hergebruikt. Het veegvuil wordt verwerkt op onze locatie Nauerna in Assendelft.

Over AEB Amsterdam

AEB is een duurzaam grondstoffen- en energiebedrijf in de metropoolregio Amsterdam. Van de 1,4 miljoen ton afval die AEB jaarlijks verwerkt, wordt 99% omgezet in grondstoffen en energie. De warmte die bij verbranding van het resterend afval vrijkomt, gebruikt AEB om elektriciteit op te wekken voor 320.000 huishoudens en om via een groeiend stadswarmtenetwerk woningen en bedrijven te verwarmen.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.