Zaterdag 22 maart opende Afvalzorg haar deuren voor de jaarlijkse compostdag. Inwoners uit de regio konden deze ochtend gratis compost afhalen, als dank voor het scheiden van hun groenafval. Een succesvolle open dag. Tientallen inwoners kwamen langs, schepten compost en bekeken het composteerproces in de praktijk.  

De jaarlijkse Landelijke Compostdag wordt georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen in samenwerking met hun leden en vele gemeenten. In Brunssum stonden om 8.00 uur de eerste bezoekers al voor deur. Deze maakten graag gebruik van het gratis afhalen van compost . Aan de kinderen was ook gedacht, die hadden de mogelijkheid om potjes te vullen met plantenzaadjes en tuinaarde. De meeste bezoekers kwamen met de auto, maar ook per bakfiets werd de compost afgehaald. De bezoekers konden ook een kijkje nemen op het terrein.
“Wat leuk om te zien hoe compost nu daadwerkelijk wordt gemaakt, dat heb ik me nooit zo gerealiseerd”, was een veel gehoorde reactie van de bezoekers.

Locatie Brunssum

Afvalzorg maakt op haar locatie in Brunssum nieuwe grondstoffen en producten met gebruik van afvalstoffen. Bedrijven, burgers en gemeenten kunnen zes dagen per week hun groenafval brengen, waarna Afvalzorg dit verwerkt tot hoogwaardige grondproducten zoals compost en tuingrond.

Landelijke compostdag 2014 in Brunssum

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.