Op woensdag 17 en donderdag 18 juni vinden bij de Afvalzorg locatie Brunssum aan de Waubacherweg de BVOR-Demodagen plaats: groen innovatief bewerken. Het startsein voor de Demodagen wordt woensdag om 9.30 uur gegeven door de heren Frissen (BVOR), Winants (burgemeester Brunssum) en Teunissen (Afvalzorg). Het is de tiende keer dat dit succesvolle, tweejaarlijkse evenement wordt georganiseerd. Afvalzorg is vanwege de ruime en overzichtelijke locatie in Brunssum dit jaar gastheer. Er vinden rondleidingen plaats en er worden machines gedemonstreerd die groene restromen opwerken tot biomassa- of compostproducten. Op het beursplein kunnen bedrijven en overheden die te maken hebben met groenafvalverwerking elkaar ontmoeten.

Machines in bedrijf

Bijzonder aan de BVOR-Demodagen is dat de getoonde machines ook in bedrijf zijn. Afvalzorg en andere exposanten demonstreren onder andere verkleiningsmachines, versnipperaars, omzetmachines, zeefmachines en windshifters. Zowel ’s ochtends als ’s middags vinden rondleidingen (met koptelefoon) plaats waarbij de bezoeker de machines en het proces in actie zien.

Beursplein

In een tent op het terrein zijn behalve de demonstrerende bedrijven ook andere exposanten aanwezig die producten of diensten leveren op het gebied van groenafval. Naast bedrijven die gespecialiseerd zijn in inspecties, certificeringen, weegbruggen en milieu-advies zijn er ook overheidsinstanties aanwezig. De BVOR-Demodagen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Over Afvalzorg Brunssum

Afvalzorg heeft in Brunssum jarenlange ervaring met het verwerken van groenafval tot groen- en grondproducten en biomassa. Per jaar wordt er circa 44.000 ton groenafval ingezameld en bewerkt tot diverse nieuwe producten. Ook kunnen bedrijven, particulieren en overheden uit Limburg en omgeving op de locatie in Brunssum terecht voor opslag, bewerking of reiniging van onder andere (verontreinigde) grondstromen, veegvuil en puin. Nieuwe producten zoals compost, tuingrond en bomengrond kunnen tevens mee teruggenomen worden.

Klik hier om de video te bekijken.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.