Afvalzorg werkt aan de toekomstplannen voor haar locatie Braambergen in Almere. Op de voormalige stortlocatie groeit een uniek heuvellandschap in het vlakke Flevoland. Het is nu nog gesloten voor publiek, maar Afvalzorg gaat de locatie in samenwerking met de gemeente Almere en Staatsbosbeheer ontwikkelen en als mooi en veilig landschap weer openstellen voor de Almeerders. Er zijn meerdere plannen waarin natuur, recreatie, sport en duurzame energiewinning zijn gecombineerd. Op zaterdagmiddag 11 juni zijn  alle bewoners uitgenodigd om nader kennis te maken met Braambergen en aan tafel van gedachten te wisselen over de toekomst van het gebied.

Samenwerkingsproject studenten

De open dag is opgezet samen met studenten landschapsarchitectuur en internationale studenten beeldende kunsten van de Koninklijke Academie in Den Haag. De studenten kunst hebben op het terrein zogenaamde “uitnodigende interventies”; gemaakt waardoor bezoekers zich alvast thuis kunnen voelen op de locatie. Hierbij willen ze het karakter van het landschap, dat is gevormd door afval, niet verdoezelen maar juist centraal stellen. Zo overspant bij de ingang aan de Kemphaanweg een gordijn van plastics het hele Braambergse dal. In het hart van het gebied kunnen bezoekers aanschuiven aan een enorme tafel gemaakt uit afvalhout waar ze kunnen meedenken over de toekomst van Braambergen. Dit onder het genot van een proeverij van eigen grond; vruchtensappen en op Braambergen geproduceerde wijn. Op de noordelijke heuvel is een uitkijkbalkon gemaakt van hergebruikt materiaal.

Duurzame ambities Afvalzorg 

Wandelend over de locatie kunnen bezoekers ook meer te weten komen over de afvalverwerking. De stortlocatie is in 2008 gesloten en afgedekt. Nu vindt op de locatie recycling van afvalstromen en tijdelijke opslag van bedrijfs- en huishoudelijk afval plaats. De studenten landschapsarchitectuur presenteren hun toekomstplannen op vier grote containers naast de ambities van Afvalzorg en haar partners rondom Braambergen; Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Staatsbosbeheer en HVC. Bezoekers zijn welkom tussen 12.00 en 17.00 uur en kunnen zich aanmelden via info@afvalzorg.nl.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.