In Nederland komt per jaar ongeveer 2 miljoen ton bodemas vrij bij afvalenergiecentrales. Bodemas trekt de laatste jaren de aandacht. Hier zijn twee oorzaken voor. Door technische innovaties kunnen er steeds meer waardevolle metalen uitgehaald worden. Daarnaast heeft de overheid een Green Deal met de afvalenergiecentrales gesloten om de milieuhygiënische kwaliteit van bodemas te verbeteren.

Afvalzorg is al jaren actief in de markt van bodemas. Van het opslaan en bewerken van bodemas tot het exploiteren van IBC-werken waarin bodemas wordt toegepast zoals het Groene Schip. Onze hoofdlocatie Nauerna in Assendelft leent zich uitstekend voor de ontwikkeling van een grootschalig bewerkingscentrum voor bodemas. Onder meer vanwege de ligging van het 15 hectare grote bedrijfsterrein aan het Noordzeekanaal. Op dit terrein kunnen grote hoeveelheden bodemas worden aangevoerd voor bewerking en voor het opwerken van bodemas tot vrij toepasbare bouwstoffen: bodemas 2.0.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.