Van 5 tot en met 9 juni vindt de landelijke Week van de Veiligheid plaats. Organisaties uit de afvalbranche vragen deze week extra aandacht voor veilig en gezond werken. Afvalzorg heeft het motto “We werken veilig of niet” en staat deze week ook extra stil bij de veiligheidsmaatregelen.

Veilig en gezond werken heeft bij Afvalzorg vanzelfsprekend dagelijks de aandacht. Er vinden regelmatig veiligheidsoverleggen plaats waarin we met elkaar in gesprek gaan over de dagelijkse werkwijze en mogelijke verbeterpunten. Dit gebeurt aan de hand van thema’s zoals verkeersveiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen of bijvoorbeeld aanrijgevaar.

Dit jaar ligt tijdens de “Week van de Veiligheid” de focus op veiligheid bij bezoek aan onze locaties. Elke bezoeker is verplicht om een veiligheidshesje te dragen wanneer ze uit een voertuig stappen. Zo is het voor zowel vrachtwagenchauffeurs als particulieren verplicht om een veiligheidshesje te dragen als ze uitstappen op locatie. Afvalzorg attendeert alle bezoekers extra op het dragen van hesjes. Bezoekers die geen hesje hebben, krijgen een hesje aangeboden en een flyer over veiligheid op locatie.

De “Week van de Veiligheid” is een initiatief van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche en wordt elk jaar in de eerste week van juni georganiseerd.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.